Posted on

Att tänka på när du jämför bettingsidor

Om du är intresserad av att prova på betting kan utbudet av alla olika bettingsidor kännas lite överväldigande. Det är viktigt att du får en objektiv uppfattning om de olika konkurrenterna så du kan ta ett välgrundat beslut av bettingsida. Kom ihåg att det är du som bestämmer vad du vill spela på, det är du som sätter ramarna.

Med eller utan svensk licens

Det första du bör fundera på är om du vill spela på en bettingsida med eller utan svensk licens. Sidor med svensk licens är reglerade av spelinspektionen och kopplade till spelpaus. Att spela på svenska bettingsidor är som ett extra skyddsnät när du spelar online jämfört med utländska bettingsidor, eftersom de är reglerade för att skydda spelarna. Du behöver exempelvis ställa in en insättningsgräns för att du inte ska kunna slösa bort en massa pengar och du kan inte ha få tillgång till speciellt stora bonusar. Att spela på utländska bettingsidor är å andra sidan mer fria, men du får inte skyddet som du får som på svenska bettingsidor. Vad du väljer är helt upp till dig, men ett beslut du bör ta välgrundat. Du kan självklart utöka dina vyer och prova på fler bettingsidor allt eftersom. Om du vill prova på betting för allra första gången kan det kännas tryggt att börja på en svensk sida.

Olika saker att se över

När du jämför bettingsidor och väljer ut en du vill prova på är det viktigt att du ser över alla relevanta saker först. Du vill säkerligen veta hur utbudet av spel ser ut och hur du får ut dina vinster.

Oddsbonus

Många bettingsidor erbjuder oddsbonus som en välkomstbonus. Hur bonusen ser ut kan variera mellan olika bettingsidor och även villkoren kan skilja sig åt! Ibland får du bonusen i utbyte mot att du måste sätta in en viss mängd pengar. Kolla upp vad som gäller för bettingsidorna du jämför.

Registrering

Se över hur registreringsprocessen fungerar, desto lättare desto bättre!

Utbudet

Utbudet mellan olika bettingsidor kan skilja sig åt. Vissa kan vara mer inriktade på sporter medan andra har bättre utbud inom E-sport. Utgå från vad du är intresserad av i jakten efter en lämplig bettingsida.

Insättning och uttag

Innan du registrerar dig på en bettingsida bör du kolla upp hur det fungerar med insättning och uttag av pengar. Vilka betalningsalternativ kan du använda? Se till att bara spela på bettingsidor som använder etablerade betalningsalternativ.

Kundtjänst

Se över hur kundtjänsten fungerar så du vet hur du går tillväga om du behöver hjälp när du spelar. Om ett problem uppstår eller du får någon fundering vill du snabbt kunna få hjälp, Kundtjänst 24/7 är självklart att föredra, framförallt om du är en nattuggla som gillar att spela på nätterna.

Mobilbetting

Om du vill kunna spela på mobilen bör du undersöka om bettingsidan har en mobilversion. Ladda i så fall ner den för att se till att den är användarvänlig innan du skapar ett konto och börjar betta